Friday, 31 October 2014

Liebster Award

Hi there!



It was an honored to be tagged by one of famous, cutie and humble blogger, cik BV
 Thank you~ *touching, lap air mata guna tissue.

The best part about blogger: they always remember another fellow bloggers and tagged you with fun and entertainment games. Thanks again. *sambil tunduk*

I've been busy for past few days, sorry for my laziness =p 


Rules: 

1. Mention the person who nominated you with a link to their blog. (Budak Vanila) ^^


2. Answer the 11 questions asked. 

3.  Nominate 11 other bloggers with smaller followers but with lots of potential. *I try to find as many as I can*

4. Create 11 of your own questions for them to answer. notify your nominee. *Try to squeeze my brain*


So, here goes everything:-

1. put one of the most craziest selfie photo that have u done HERE!
(letak satu gambar selfie paling gila yang korang ambik kat SINI!)
To be truth, I dont have any crazy selfie picture (?) Gambar yang ada pun selfie ngan workmates. Hahaha. So lame~






















2. between sleeping and eating, which one you prefer to do and give me some reason.
(antara tidur dan makan, mana korang pilih untuk buat dan bagi sebab)

-I would choose eating because i love food and cooking. Life is too short to choose to sleep instead doin' fun things (unless kalau kurang tidur, MUST choose to sleep) Foods are great. Food is happiness!

3. if u were been given a chance to rm1 juta, and what u do to that money?
(kalau korang ada peluang untuk dibagi rm1 juta, apa korang buat?)

(a) Secara jujurnya, if I had duit sebanyak tu aku nak beli kereta sebab I need my own car untuk pergi kerja and move around. Tak nak menyusah siapa-siapa nak hantar dan ambil aku pergi keja. Yeah, for me job/career tu quite penting sebab >> To pay the bills and rent. 

(b) Then, maybe I will invest that money kat mana-mana investment company. Duit banyak mana pun kalau tak pandai nak urus, sama juga resultnya >> Tak senang juga sampai bila-bila. 

(c) Beli tanah sebab harga tanah semakin naik. Better start sekarang (if ada duit that much) coz' kita takkan tahu harga tanah akan melambung berapa juta ringgit in next  few years. 

(d) Perfom haji. In shaa Allah.

(e)Beli kesemua little things in my wishlist.


4. if u know u'll die soon, what u do before u die?
(kalau korang tau korang akan mati tak lama lagi, apa korang buat sebelum korang mati?)

-Bertaubat. Actually, tak perlu tunggu nak mati baru nak bertaubat. Bertaubatlah setiap hari *istighfar*
Then, enjoy the moment with lovers and dear family.

5. imagine if worlds are been attacked by zombie. what weapon will u choose if u are need to defense the world? and why? *bahahaha pengaruh zombie*
(bayangkan kalau dunia diserang zombie, senjata apa yang korang pilih kalau korang diperlukan untuk mempertahankan bumi? dan kenapa?)

-Okay, based on my exp playing Resident Evil series, watching Zombie Land and the Walking dead: 
these are the list of weapons that i will chose if i need to defense the world.
-gun (better shotgun)
-sniper
-knife
-steel pipe
-grenade

But, di mana aku nak dapatkan semua ni? hmmmmm =.='

6. state why you have blog?
(senaraikan kenapa korang ada blog?)

-Sebagai medium untuk meng-expressasi-kan curhat, rasa, thoughts, ideas, vision, gossip, or anything dan mengkongsikan anything from my perspective, bukan untuk show off but hopefully this blog would inspired anyone who read it to be a better person. In sha Allah.

7. if u have doraemon's pocket, what things will u use? and why?
(kalau korang ada poket doraemon, apa benda yang korang guna? dan kenapa?)

-Pintu Ke Mana Saja! sebab dari pintu tu boleh pergi mana-mana yang aku suka. Hahah. Boleh jimat kos melancong. Ekekekekek =p

8. state in 5 words ur type of dream girl/boy?
(senaraikan dalam 5 perkataan jenis gadis/jejaka idaman korang)
(a) Chubby 
(b) fit
(c) penyayang
(d) religious
(e) smart

9. what place in the world u love the most?
(tempat didunia yang paling korang suka?)
-Home sweet home ^^

10, what do you think of my blog? love it or hate it?
(apa pendapat korang tentang blog BV? suka ke tidakkkk?)

-Love opkosh! Suka favicon BV macam sign biohazard. Sebab kite minat sangat main Resident Evil. Galaxy theme, writing pun sempoi. Really inspired.

11. kalau BV nak review blog korang boleh tak? nak jujur ke? nak puji2 ke nak kutuk2? hahaha. soalan last sebab malas dah nak taip dwibahasa. hahaha.

-Boleh jewww. Jadilah diri sendiri. Kalau rasa blog nabihah boring, cakap je. (Memang boring pun. sob sob T.T)

Okay, done jawab soalan. Pretty tough soalan. Hahaha. 

Here 11 random question from me. Jawab ikut suka korang lah. Tak ada format. English/bm pun boleh. Rojak pun boleh. Sila-sila :)

1.Which one do you like : Pink princess theme or Frozen? why? 
(For male question: which one would you wear to friendly gathering : simply casual or formal wears like Wak Doyok?
 
2. Are you left-handed or right-handed?


3. Do you have any haters? Why do you think you have one?

4. Do you think orang yang tidak mempunyai pelajaran (tidak masuk mana-mana IPT) deserve untuk diperlekehkan? Why?

5. What is the best way to saving your money? 

6. Do you like sweets?

7. Do you think there is a reason why you be like this? (your current life)

8. Do you think that kakak/abang also should respect adik? why?

9. When your parents answered 'NO' to your request/question, do you think they have their own reason or they just simply annoying? 

10. Do you believe in fairy tale? love story?

11. What is your dream? 

So, these are the 11 questions that pop out from my mind. Well, I think there are some serious questions, but that questions are things that I really want to know from you guys Please do answer these with jiwa yang ikhlas, jawab dari hati. Hehe. It means a lot to me. I will jump to your blog and see the answer. Much love.xoxo.

1. Na-Liena
2. Fatanah
3. Zaki 
4. Syarina Fatin
5. Aqilah
6. Cik N.A
7. Yana
8. Azwar Syuhada
9. Aisyah A.
10. mynameiskatikk.blogspot.com
11. BV (can I tag you? Hehe)









*Jangan lupa letak URL blog anda selepas comment ^w^

6 comments:

  1. huhu..thx tag, akan cuba jwb xlebih dari sbulan..hehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. okie. no time limit. anyway. thanks :)

      Delete
  2. tq tag :) inshaallah akn jwb soalan2 tu bila free nanti ..

    ReplyDelete
  3. hai..thanks tag kita..pertama in list..hahaha..

    btw done jawab

    http://ilhamdatangdarihati.blogspot.com/2014/11/liebster-award-by-nabihah.html

    ReplyDelete
  4. hi dear.. biarpun lambat tapi tetap jawab jugak. hehe

    http://chipmunkandbarney.blogspot.com/2014/11/liebster-award-diary-of-nabihah.html

    ReplyDelete