Friday, 10 October 2014

Jom Shopping Kat Nile.com.my

Hi there!

What's up you guys! How are you today?

Musim hujan dah start and its raining every single day. I love the rain but right now i'm kinda miss the sunshine. Oh please janganlah hujan lebat sampai banjir. I'm really concern because susah nak jemur kain nih. Grr. Give us a little break ya hujan?

Okay, aku nak share feeling excited aku bila aku jumpa tempat shopping Online yang best iaitu www.Nile.com.my

Memang best lah wa cakap sama lu sebab barang-barang dia memang gempak but the price is very cheap and reasonable. Macam harga borong yaww!

Kualiti : Sangat baik
Harga : Sangat baik (tak semua murah, but korang takkan jumpa harga yang mahal gila)
Service: Terbaik! Mudah, simple dan cepat

First time tau Nile.com.my ni dari my Idol, Felixia yeap's blog. Dia pun one of customer yang sangat berpuas hati dengan Nile.com. Then aku pun pergilah tengok-tengok kat laman web Nile.com. Rasa macam tak percaya jew harga murah tahap dewa. Korang boleh jumpa dress yang lawo harga RM 9.90! Macam tipu je kan? Hahahaha. Tak tipu cik Ton. Memang ada.

Disebabkan barang dia ni gempak dan murah, memang lah ramai orang berebut-rebut nak shopping kan? So, kena rajin follow update dorang sebab barang selalu habis stock. Kena tahu bila dorg buat sale and product baru datang. Aku rasa kan, rugi kalau tak rajin check out Nile.com ni. Sebab korg tak tau if they got new item yang cantik-cantik dan murah. I selalu follow sebab I tak nak miss opportunity. Ehehe :P

Felixia ada post yang dia beli clutch pink yang sangat cantik dengan harga RM 21.20.
Tapi bila aku cari balik, dah tak jumpa lagi. Sob sob (Rasa sedih sebab tak jumpa)



Yang best lagi, bukan saja jual baju-baju or wears. Ada banyak categories lain lagi. Korang boleh select option kat All categories lah.










Buku pun ada juga. Novel melayu pun ada juga. =)



Aku lama dah nak beli bottle or thermos. Sangat kebetulanlah yang Nile.com.my ni pun memang ada jual stuff macam ni. My first shop, i bought a thermos and some brushes. Aku jumpa thermos Hello Kitty but habis stock la pula. So, i went to this thermos. Kawaii desu neh? ehehe


Oh for the brushes macam ni, sizenya actually kecil ye and tak tebal sangat. But tak keras, lembut jew. Overall okay.

When you intend to buy at Nile.com.my, dont forget to sign up. Then you guys boleh la add to cart barang-barang yang korang nak beli. Lepas tu follow je step-step dorang yang memang mudah.

Kalau you guys duduk kat semenanjung, diorang hantar delivery. Esok dah sampai (berdasarkan pengalaman Felixia Yeap) But kalau yang macam aku ni, duduk kat Labuan, delivery via Pos Laju. Sampai within three days dan barang dalam keadaan yang baik. Alhamdullilah. Suka sangat =)




Nah, my thermos. Cute isn't it? 

Masa tengok kat dalam webside, aku tak yakin dengan size thermos ni sebab tak ada description pasal size. Takut kecik, takut besar sangat pun ada. Ekekekek. But bila dah sampai, happy sangat thermos tu sizenya just fine. Love it! 

Memang ada niat nak shopping lagi kat sini =)


-Nabihah-

No comments:

Post a comment